Landelijke woning kopen

Als u als particulier een landelijk gelegen woning of agrarische bedrijfswoning wilt kopen komt u voor tal van wettelijke regels en juridische bepalingen te staan. Zo mag een agrarische bedrijfswoning bijvoorbeeld vaak alleen bewoond worden door iemand die verbonden is aan het bedrijf waar de woning toebehoort. Alleen de gemeente kan door een bestemmingswijziging een agrarische bedrijfswoning herbestemmen tot burgerwoning. Dat is slechts één voorbeeld.

We helpen u breder te kijken. Gaat het om een monumentale boerderij? Dan gelden er specifieke regels. Is het bijvoorbeeld toegestaan een extra schuur op uw terrein te plaatsen? Mag u dat idyllische bed and breakfast wel opzetten in dit gebied? Krijgt u te maken met erfpacht? Heeft uw toekomstige buurman wellicht uitbreidingsplannen met zijn varkensbedrijf? En wat betekenen al deze zaken voor u en uw woongenot?

Landelijke woning bezichtigen

Indien u een landelijke woning heeft gevonden op bijvoorbeeld Funda helpen wij u, in onze rol van aankoopmakelaar, graag verder. Objectief en professioneel. We vergezellen u bijvoorbeeld tijdens een bezichtiging. We bekijken daarbij samen met u de woning en wijzen u niet alleen op belangrijke regelgeving, maar ook op plus- en minpunten, uitdagingen en eventuele gebreken.


Landelijke woning met bijgebouwen

Bij een landelijke woning is het ook belangrijk de bijgebouwen goed te inspecteren. Deze kunnen mogelijk asbest of gierputten bevatten of in een slechtere staat verkeren dan u op het eerste gezicht zou verwachten. Ons team kan u goed informeren over wat u kunt verwachten.

Op Funda vindt u landelijk gelegen woningen in diverse prijsklassen.

Meer weten over het kopen van een landelijk gelegen woning of agrarisch onroerend goed? Maak een vrijblijvende afspraak.